Descriere
PITEBA - Pentru masline:--> Macina toate maslinele, inclusiv miezul, intr-o pasta
--> Numai din masline cu un miez mare si putina carne puteti presa ulei intr-un singur pas (soiuri vechi si masline salbatice)
-Pentru cafea:--> Transforma presa intr-o rasnita de cafea
--> Calitatea ca un espresso
Mai multe informatii:
- Material: fier
- Design original Piteba
Cum sa utilizati acest cap:
Capacul D2 transformă expulzatorul de ulei Piteba intr-un instrument de prelucrare a maslinelor proaspete de ulei sau intr-un rasnita de cafea.
Cu majoritatea maslinelor de ulei puteti produce o pasta de masline excelenta si din unele soiuri puteti chiar produce ulei intr-un singur pas. Piteba nu va poate sfatui cu privire la cele mai bune soiuri de masline. Depinde de dvs. sa testati si sa vedeti daca metoda de productie a uleiului in 1 etapa sau productia de pasta de masline se aplica maslinelor dvs. Piteba spera sa primeasca feedback de la clienti pentru a-i informa pe ceilalti cu privire la cele mai bune soiuri de utilizat.
Productia de ulei de masline:
- Utilizati masline uleioase complet coapte (inclusiv miezul)
- Inlocuiti capacul standard (D1) cu capacul D2. Asigurati-va ca saibaele plate sunt plasate in capac. Strangeti ferm capacul custii de presare pentru a va asigura ca saiba din capac este fixata strans de cusca de presare. Lasa doar suficient spațtu pentru intoarcerea surubului. Introduceti surubul de reglare (asa cum este utilizat pentru capacul standard).
Setarea initiala a surubului de reglare: priza complet deschisa
1. Umpleti sticla arzatorului cu ulei de parafina si aprindeti arzatorul. Arzatorul este utilizat in timpul presarii maslinelor.
2. Incalziti presa timp de 20 de minute.
3. Asezati o ceasca sub presa.
4. Asigurati-va ca maslinele pe care doriti sa le presati sunt la temperatura camerei.
5. Umpleti presa in mod regulat in timp ce rotiti manivela. Utilizati masline proaspete complet coapte, inclusiv samburi si, de preferinta, si cateva frunze uscate de masline.
6. Impingeti maslinele in surub cu un bat. Nu umpleti excesiv surubul, deoarece prea multa pulpa in cusca presei blocheaza fluxul de ulei.
7. Odata ce tortul de presare a parasit capacul, strangeti usor surubul de reglare pana la extragerea optima.
8. Slabiti usor surubul de reglare de indata ce nu se lasa capacul (blocat). Este nevoie de putina practica pentru a gasi cel mai bun cadru.
Productia de pasta de masline:
- Utilizati masline uleioase complet coapte (inclusiv miezul)
- Inlocuiti capacul standard (D1) cu capacul D2. Asigurati-va ca saibele plate sunt asezate in capac. Strangeti capacul custii de presare. In acest fel, saiba din capac este fixata ferm de cusca de presare, lasand suficient spatiu pentru a se intoarce surubul. Introduceti surubul de reglare.
Setarea initiala a surubului de reglare: priza complet deschisa. Nu folositi arzatorul.
1. Umpleti presa in mod regulat cu masline proaspete complet coapte, inclusiv samburi, in timpul rotirii manivelei.
2. Impingeti maslinele in surub cu un bat.
3. Pasta produsa trebuie incalzita (27 ° C) si amestecata in timpul aplicarii. 1 oră (malaxare).
4. Procesati pasta cu presa de masline.
Extractorul de ulei Piteba nu poate fi utilizat pentru a extrage uleiul din aceasta pasta.
Macinarea cafelei
1. Inlocuiti capacul standard (D1) cu capacul D2. Asigurati-va ca saiba in forma de L (cu marginea) este plasata in capac (partea de margine orientata spre cusca de presare). Strangeti capacul custii de presare. Saiba din capac este fixata pe cusca de presare, lasand un spatiu mai mare intre surub si saiba decat atunci cand se foloseste saiba plana.
2. Nu folositi arzatorul.
3.Nu utilizati surubul de reglare.
4. Pentru macinarea extra fina: macinati de 2 ori.
SFAT: Slabiti capacul pentru slefuirea mai groasa.
Detalii produs
Produse similare















